BIO-INDUSTRY

ul. Grobelna 5/412, Chojnice   biuro@bio-industry.pl   + 48 660 000 427

    fb linkedIN

 

Dodatki do kiszonek

Dodatki do zakiszania to preparaty przyspieszające proces zakiszania poprzez zwiększenie szybkości namnażania bakterii kwasu mlekowego. Nagromadzony kwas mlekowy zakwasza środowisko i ogranicza wzrost drożdży i pleśni, chroniąc tym samym kiszonkę przed pogorszeniem parametrów jakościowych.

Celem stosowania dodatków do zakiszania jest szybka redukcja zawartości tlenu w materiale oraz zwiększenie kwasowości, co wpływa na szybszy wzrost bakterii kwasu mlekowego w celu stabilizacji i konserwacji zakiszanego materiału. Dodatki do kiszonek dzielą się na dwie grupy: stymulanty w postaci inokulantów bakteryjnych oraz inhibitory. Inokulanty zawierają nieaktywne bakterie, które aktywują się w mokrym materiale. Wspomagają wzrost bakterii kwasu mlekowego i wytwarzanie kwasów, co powoduje szybszy spadek pH. Inhibitory pomagają spowolnić niepożądaną degradację kiszonki wywołaną wzrostem drożdży i pleśni lub zmniejszać rozpad białek roślinnych.

Znajdujące się w naszej ofercie dodatki do kiszonki zawierają wiele dodatków o różnych funkcjach.

CAMsil LG

CAMsil TS

CAMsil DUO

CAMsilage M




Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą. Jeżeli nie znaleźliście w niej interesującego
Was tematu, pomimo to zapraszamy do złożenia zapytania poprzez formularz kontaktowy w zakładce kontakt.