CAMsil TS

Zainteresował Cię ten produkt?
Skontaktuj się z nami

CAMsil TS to preparat zawierający wysoko wydajne heterofermentacyjne bakterie kwasu mlekowego. Środek chroni zakiszany materiał przez przegrzaniem i ogranicza wzrost drożdży i pleśni w kiszonkach. Środek przeznaczony jest do stosowania z kiszonkami roślin bogatych w skrobię.

CAMsil TS zawiera wysoko wydajne heterofermentacyjne bakterie kwasu mlekowego.

Środek chroni przez przegrzaniem i ogranicza wzrost drożdży i pleśni w kiszonkach, zwłaszcza w kiszonkach bogatych w skrobię.

  • suchych całych roślin i kiszonek roślin energetycznych (sucha masa > 45%)
  • dla mieszanek kolb kukurydzy i mielonej kukurydzy
  • kiszonki z kukurydzy
  • redukcja wzrostu pleśni i drożdży
  • poprawa stabilności tlenowej (ochrona przed przegraniem)

Składniki analityczne:

CAMsil TS składa się z zarejestrowanych w UE bakterii kwasu mlekowego Stężenie 100 x 109 jtk/g

Zalecane dozowanie:

CAMsil TS może być stosowany w każdym rozcieńczeniu w przedziale od 100 ml do 2 litrów na tonę kiszonki lub do 1 g na tonę kiszonki (100000 jtk/g kiszonki).

Torebka o pojemności 100 g jest wystarczająca do zaszczepienia 100 t kiszonki.

Pakowanie:

Opakowanie aluminiowe o wadze netto 100 g.

Informacje ogólne:

Przechowywać w temperaturze pokojowej (>= 20°C).

Okres przydatności do zastosowania (nieotwarte opakowanie) do 18 miesięcy od daty produkcji przy przechowywaniu w temperaturze pokojowej.

Zezwolenie: Szczepy bakteryjne są zarejestrowane w EFSA w ramach kategorii 1k dodatków do kiszonki (nr rejestracyjny UE 1k20715) i są zgodne z rozporządzeniem (WE) nr 1829/2003 i 1830/2003, nie zawierają GMO.